Onderwijs

Ben je student en heb je interesse om een opleiding te volgen op het gebied van sport en samenleving? De Universiteit Utrecht (UU), Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en Hogeschool Utrecht (HU) bieden diverse cursussen aan: minoren, bachelor-opleidingen en masters. De inhoud van de cursussen varieert van bestuurs- en organisatiewetenschap en economie tot aan pedagogiek, geneeskunde, communicatie en ethiek.

Aan de HU kan je bijvoorbeeld uit verschillende minor kiezen met een sportaccent, zoals de minoren ‘Sport en Samenleving’, ‘Kind en ontwikkeling motoriek’, ‘Kind en inspanning’, ‘Sportmanagement’, ‘Sport en Entertainment Marketing’, ‘Bewegingsonderwijs’ en worden er cursussen aangeboden zoals ‘Sportverslaggeving’.

Aan de universiteit zijn variërende curriculummogelijkheden om met het thema Sport & Society aan de slag te gaan. Zo zijn er de masters ‘Sportbeleid en sportmanagement’ en ‘Klinische Gezondheidswetenschappen’. Daarnaast kunnen studenten uit diverse sportgerelateerde cursussen kiezen, zoals ‘Pedagogische ontwikkeling, onderzoek en beleid’, ‘Sport en samenleving’, ‘Management van diversiteit in sport’, ‘Revalidatie en Sport’, ‘Publieke waarden en organiseren in sport’, ‘Sportontwikkeling en beleidsconsequenties’, ‘Sportonderzoek, denken en doen’, ‘Game Theory’, Media, communicatie en markt’, Humaniteit, van genetica tot robotica’ en ‘Sport in context: theorie en praktijk’.

Dit is een greep uit het onderwijs aanbod van de HU, UU en UMCU op het gebied van Sport & Society. Vraag voor meer informatie bij de opleidingsinstituten naar de mogelijkheden, en/of bekijk het onderwijsaanbod op de volgende websites van de HU (http://www.studiekeuze.hu.nl/ en http://www.werkenstudie.hu.nl/) en UU (http://www.uu.nl/onderwijs).